2008. január 25., péntek

Virslis - gombás csiga

Hozzávalók:
2 pár virsli, 20 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg csigatészta, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, fokhagymakrém, pirospaprika, só, bors, 1 teáskanál liszt

Elkészítés:
A csigatésztát kifőzzük, melegen tartjuk. Közben a kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk majd rátesszük a lereszelt vöröshagymát, picit sózzuk és fedő alatt gyakori kevergetés mellett lepároljuk. Ezután hozzáadjuk a szintén lereszelt gombát, sózzuk, borsozzuk, fokhagymakrémmel ízesítjük és tovább pároljuk. Ha kész, belekeverünk pirospaprikát, majd felöntjük egy deciliter vízzel. Ezután a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük. Végül hozzáadjuk a karikára vágott virslit és összeforraljuk. Ha kész a mártás, összeforgatjuk a kifőtt tésztával és tálaljuk. Aki szereti megszórhatja még reszelt sajttal.

"Minden gomba ehető! Legalábbis egyszer!"

Nincsenek megjegyzések: