2008. január 29., kedd

Tojásos káposztaleves

Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál piros paprika, 4 db tojás, babérlevél, cukor, só, 2 db marhahúsleves kocka, 1 teáskanál mustár

Elkészítés:
A savanyú káposztát apróra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk apróra, majd zsírjára sütjük. Rátesszük a finomra metélt hagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután a tűzről lehúzva belekeverjük a piros paprikát és ráöntünk 8 dl vizet. Beletesszük a húsleves kockát, sót, babérlevelet és a káposztát. A káposztát puhára főzzük. Közben a liszttel simára keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a mustárt és beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Kevergetve újra forraljuk. A tojásokat egyenként kis tálba ütjük, ügyelve, hogy egyben maradjon. Ezután óvatosan a levesbe eresztjük egyesével. Ne keverjük, nehogy szétmenjenek. További 5 percig forraljuk. Végül a cukorral (esetleg ecettel) pikánsra ízesítjük.

"Az Unicum ivás nagyon hasznos

Egy bölénycsorda olyan sebességgel tud haladni, amilyen a csorda leglassabb tagjának a sebessége. Ha egy ragadozó üldözőbe veszi a csordát, a leghátsó, azaz a leglassabb példány lesz elsőként az áldozata.
Ez a csorda szempontjából hasznos természetes szelekció, hiszen a leglassabb tagtól rendszeresen megszabadulván a banda egyre nagyobb iramot diktálhat.
Hasonló a helyzet az emberi agysejtekkel is: az agy olyan sebességgel tud működni, amilyen a leglassabb agysejt sebessége.
Mint, az közismert, nagymértékű alkoholfogyasztás pusztítja az agysejteket, a fenti példával igazolhatóan először a lassabbját. Ebből adódóan a rendszeres Unicum fogyasztás a gyengébb teljesítményű agysejtek megszüntetésével jelentékenyen növeli agyunk hatékonyságát.

Ezért érezzük magunkat sokkal okosabbnak az Unicumtól!"

Nincsenek megjegyzések: