TEPSIS APRÓPECSENYE GAZDAGON
Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb kockára vágva, 25 dkg bacon szalonna kocka, 10 dkg kolbász felkarikázva, 10 dkg gomba kockára vágva, 30 dkg csirkemáj felkockázva, 3 szál közepes póréhagyma szeletelve, 1 db fehér paprika kockára vágva, 1 db cukkini héjával együtt felkockázva, 4-5 közepes szem burgonya szintén kockára vágva, 2 dl étolaj, 1 evőkanál fokhagymakrém, 2 evőkanál vegeta vagy bármilyen kedvelt fűszer (javaslom a grill fűszereket).
Elkészítés: A hozzávalókat egy nagy keverő tálba tesszük. Az olajat elkeverjük a fokhagymakrémmel és a fűszerrel, majd a tálba öntjük. Jól összeforgatjuk az egészet. Egy napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap egy tepsibe öntjük az egészet, fóliával letakarjuk és egy óráig sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát. Ha sok levet engedett, bátran öntsük le róla és fólia nélkül süssük pirosra. Bármilyen friss saláta kiváló hozzá.
Megjegyzés: Az étel különlegessége az, hogy nyáron, kerti partik alkalmával tárcsán és roston sütőn is elkészíthetjük, a következőképpen: dupla, olajjal vékonyan megkent alufóliába halmokat szedünk az előző nap elkészített keverékből. Gondosan becsomagoljuk és a roston sütőre vagy tárcsára helyezzük. Gyakran megforgatva 30 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy sütés közben a villával ne sértsük meg a fóliát, mert kifolyik a leve. Fóliástól tálaljuk, amit mindenki kedvére bontogathat.
"A vendég magához inti a pincért, és az étlapra mutat: - Hozzon nekem egy ropogós malacsültet, de sovány legyen, vékony rásütött szalonnával a tetején. és ne legyen túl sült, de félig nyers se legyen... Ne legyen kemény, csak ropogós... és ne legyen puha... - Kérem, uram - feleli a pincér. - és a malac vércsoportja milyen legyen?"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése