2008. január 25., péntek

Jonatán csirke

Hozzávalók:
6 db csirkecomb, 4 fej vöröshagyma, 5 db jonatán alma (lehet másmilyen is), 40 dkg savanyú káposzta, 10 dkg reszelt sajt, 3 dl tejföl, 1 dl olaj, 2 evőkanál liszt, fokhagyma, szerecsendió, só, bors

Elkészítés:
A hagymát tisztítás után felkarikázzuk és a tepsi aljában elterítjük a felét. Megsózzuk, meghinthük szerecsendióval, borssal. Héjastól vékonyra rákarikázunk 2 db kicsumázott almát. Erre rárakjuk az apróra vágott, levétől kicsavart savanyú káposzta felét, majd sorban ráhelyezzük a megsózott, megborsozott, kevés lisztbe mártott, félbe vágott csirkecombokat. Erre kerül a megmaradt hagymakarika, 2 db alma karikázva és a megmaradt savanyú káposzta. NAGYON FONTOS A SORREND! A káposztára karikázzuk a megmaradt 1 db almát és reszelt sajttal meghintjük az egészet. A tejfölt elkeverjük az olajjal, sóval, zúzott fokhagymával és egyenletesen a tetejére locsoljuk. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük, majd a fóliát levéve róla, pirosra pirítjuk.


"Ha mindenképpen fogyni szeretnél, egyél amennyit jól esik, csak ne nyeld le!"

Nincsenek megjegyzések: