2008. január 25., péntek

Olaszos rakott burgonya

Hozzávalók:
1 kg. héjában főtt burgonya, 40 dkg paradicsom, 20 dkg füstölt, reszelt sajt, 3 dl. tejföl, 1 doboz paradicsomos halkonzerv, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál bors, fokhagymakrém, bazsalikom, rozmaring, só

Elkészítés:
A felkarikázott főtt burgonyát a kivajazott tepsi aljára rakjuk. Megsózzuk és betakarjuk a felkarikázott paradicsom felével. A halkonzervet olajával együtt összetörjük és összekeverjük a tejföllel és a fűszerekkel. Fokhagymakrémet is teszünk bele, ízlés szerint majd egy részét rákenjük a paradicsomos burgonyára. Ezt kevés reszelt sajttal meghintjük. Újra burgonya, paradicsom majd mártás kerül rá. Rászórjuk a maradék sajtot. Befedjük alufóliával és 30 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát és pirosra sütjük.

"Két tanár a tanáriban: - Te Gizi, szépen fejlődik az osztályod! Arra a kérdésre, hogy ki volt a legnagyobb királyunk, már csak 8-an írták, hogy Burger King!"

Nincsenek megjegyzések: