2008. január 25., péntek

Tavaszi sült burgonya

Hozzávalók:
1 kg burgonya, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tej, 1 db tojás, 1 evőkanál liszt, 1 csomag friss kapor, 1 csomag friss petrezselyem, só, bors, olaj

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és vékony hasábokra vágjuk. Bő olajban kisütjük. Amíg sül, a zöldségeket megmossuk, apróra vágjuk. A tojást a tejjel habosra keverjük és hozzáadjuk a lisztet, sót, borsot, ismét jól elkeverjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd a reszelt sajtot. A megsült burgonyát egy tepsiben egyenletesen elosztjuk és ráöntjük a masszát. Előmelegített sütőben addig pirítjuk, míg a sajt világos barna lesz.

"Nyuszika felhívja telefonon a hentest:
- Van disznófüled?
- Van.
- Hát marhanyelved?
- Van.
- És csirkelábad?
- Az is van.
- Hát akkor baromi hülyén nézhetsz ki!"

Nincsenek megjegyzések: