2008. január 25., péntek

Részeges csirke

Hozzávalók:
4 db csirkecomb, 2 db csirkemell, 10 dkg bacon szalonna (szeletelt), 1 fej fokhagyma, 2,5 dl fehér száraz bor, 1 csokor petrezselyem, 1-1 paprika és paradicsom, 4-5 evőkanál olaj, só, fehérbors, rozmaring, kakukkfű

Elkészítés:
A bacon szalonna szeletekkel kibélelünk egy tűzálló tálat vagy tepsit. A csirkedarabokat megmossuk, lezsárítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük és a szalonna szeletekre fektetjük. Az olajat elkeverjük a zúzott fokhagymával, rozmaringgal és kakukkfűvel. Ezzel a keverékkel megöntözzük a csirkét. A húsdarabok mellé-, közétesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát. Ezután leöntjük a borral és előmelegített sütőben, alufóliával letakarva 40 percig sütjük. Majd levesszük róla a fóliát és saját levével locsolgatva készre sütjük.



"Hogyan gyártsunk házilag műanyagot?

1. Vegyünk tíz csomag sós rudat (ropit).
2. Adjunk hozzá 1 liter vizet.
3. Főzzük 1 órán keresztül, majd szűrjük le a levét, a fennmaradó ropi masszát dobjuk ki, arra már nem lesz szükség.
4. A lébe tegyünk egy félkilós polipot, majd főzzük ismét 1 órán keresztül.
5. Szűrjük le újra és máris készen van a polip-ropilén."

Nincsenek megjegyzések: