Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé, fokhagymakrém, 30 dkg trappista sajt, 30 dkg karaván sajt, liszt, tojás, vegeta, vaj
Elkészítés.
A csirkemelleket vékonyra szeljük, nem klopfoljuk, egy éjszakára fokhagymakrémmel ízesített tejbe áztatjuk. Másnap a tejből kivesszük, lecsepegtetjük. A két féle sajtot lereszeljük, összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk. Az aljára símitjuk a reszelt sajt egyveleg egyharmadát. A csirkemelleket lisztbe, majd vegetával ízesített, tejjel lazított felvert tojásba mártjuk és egymás mellé a sajtra tesszük. Ezután újabb sajt- , majd újabb hús réteg következik. Végül beborítjuk a megmaradt sajttal. A megmaradt felvert tojást kiegészítjük még 2-3 felvert tojással, ízesítjük vegetával, lazítjuk tejjel, majd ezt a keveréket a tepsibe öntjük egyenletesen. Alufólia alatt 30 perc alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve róla, pirosra pirítjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése