2008. február 1., péntek

Kapros túrógombóc (köret)

Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tehén túró, 10 dkg étkezési dara, 1 dl. tejföl, 2-3 mokkáskanál szárított kapor, 1 egész tojás, 1 d tojássárgája, só

Elkészítés:
A nagyon apróra vágott szalonnát üvegesre pirítjuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a túrót, a darát (ha többet vesz fel, mint 10 dkg, adjunk hozzá bátran), a tejfölt, a kaprot, a tojást, a tojássárgáját és ízlés szerint sót. Tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, majd vizes kézzel gombócokat formáljunk belőle és főzzük ki lobogó sós vízben. Akkor jó, ha feljön a víz tetejére.
Kiváló köret zúzapörkölthöz, harcsapaprikáshoz.

"Az ember egy csomó dolgot nem értékel, amikor egyházi iskolába jár. Például, hogy naponta elfenekeli egy apácajelmezes, középkorú nő. Később komoly összegeket kell fizetnie ilyesmiért."

Nincsenek megjegyzések: