2008. február 4., hétfő

Kapros-túrós rakott tészta

Hozzávalók:
25 dkg túró, 1/2 kg kifőtt tészta, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomag kapor (szárított is megfelelő),
3 db tojás, 1 pohár tejföl, só

Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk, zsirjára pirítjuk. Egy tepsit kizsírozunk a szalonna zsírjával és beletesszük a tészta egy harmadát. Rámorzsoljuk a túró felét, megszórjuk kaporral, sózzuk. Jön a tészta második harmada, újra túró, kapor, só. Végül beborítjuk a tészta megmaradt részével. A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejföllel, sóval a szalonnapörccel és ezzel nyakon öntjük a tésztát. Forró sütőben fél óra alatt jól átsütjük.

"Mire végre sorra kerültem, elfogyott a jó minőségű pacemaker. Azóta, amikor megölelem a feleségem, kinyílik a garázsajtó." (M. Pearl)



Nincsenek megjegyzések: