2008. február 1., péntek

Makói szelet

Hozzávalók:
4 szelet karaj, 3 fej vöröshagyma, 3 fej lilahagyma, 1 csomag póréhagyma, olaj, kevés húslé, 2-3 evőkanál mustár,, 2 evőkanál majonéz, só, bors, liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítés:
A vörös- illetve a lilahagymát lereszeljük. A póréhagymát apróra vágjuk. A hagymákat kevés olajon megfuttatjuk, majd teszünk rá egy merőkanál húslevet és puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, ízesítjük sóval, borssal. Tűzről lehúzva teszünk bele 2-3 evőkanál mustárt és 2 evőkanál majonézt. Ha nagyon híg, zsemlemorzsával fogjuk össze a tűzre visszatéve kevergetve. A vékonyra kivert, besózott karaj szeleteket megkenjük a hagymás töltelékkel. Szorosan feltekerjük, duplán panírozzuk, kisütjük.

"Az öreg székely kegyetlenül be van nyomva és a kocsmából hazafelé tart a szekéren bóbiskolva. Ezt meglátja a rendőr, s megállítja a fogatot.

- Bátyám, maga olyan részeg, hogy majd lefordul a kocsiról, szerencsétlen ló meg csak megy a feje után, még baleset lesz belőle.
Az öreg székely csak mordul rá egyet. A rendőr, intézkedés gyanánt a következőket mondja:
- Bátyám, látva a jelenleg állapotát, mit szólna ahhoz, ha most elvenném a lovát?
A székely meghúzza a vállát, s közli :
- Mit szólnék, mit szólnék? Rendőr vejem még úgysem volt!"

Nincsenek megjegyzések: