Hozzávalók:
30 dkg reszelt trappista sajt, 1-2 db tojás, friss petrezselyem, 8-10 evőkanál zsemlemorzsa, bő olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Miután a sajtot lereszeltük, a tojásokat felverjük és a sajtra öntjük. Friss, nagyon apró vágott petrezselyemmel ízesítjük és összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük és bő olajban pirosra sütjük. Pofon egyszerű, mégis sokkal finomabb, mint az eredeti recept alapján készült rántott sajt.
"Képzelj el egy darab svájci sajtot, amely tele van lyukakkal. Minél több a sajt, annál több a lyuk. Minden lyuk helyet foglal, ott is lyuk van, ahol a sajt lehetne. Tehát minél több a lyuk, annál kevesebb a sajt. Minél több a sajt, annál több a lyuk, ezzel együtt kevesebb a sajt.
KÖVETKEZTETÉS: Minél több a sajt, annál kevesebb a sajt. "
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése