Hozzávalók:
25 dkg trappista sajt, liszt a nyújtáshoz. A töltelékhez: 1 db vöröshagyma, 50 dkg darált hús, só, őrölt bors, 2 db tojás, 1-2 szikkadt zsemle, tej a zsemlék áztatásához, olaj.
A bundázáshoz: 4-5 evőkanál liszt, 3 db tojás, 8-9 evőkanál zsemlemorzsa, a sütéshez bő olaj.
Elkészítés:
Egy kis fazékban vizet forralunk, a sajtot egészben beletesszük és elzárjuk alatta a tüzet. Pontosan 30 perc kell, hogy megpuhuljon, se több, se kevesebb. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát durva reszelőn lereszeljük és olajon megfonnyasztjuk. A húst rárakjuk, folyamatosan kevergetve megpirítjuk. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejbe áztatott zsemléket kicsavarjuk és ahúshoz adjuk, átforgatjuk. Felverjük a tojásokat és ezt is a húsos masszához adjuk és kocsonyásodásig sütjük. Ha úgy látjuk, hogy nem áll össze, hangyányi zsemlemorzsával összefogjuk.
Pontosan fél óra elteltével a sajtot kiemeljük a vízből és lisztezett gyúrólapon téglalap alakúra nyújtjuk. Gyorsan kell vele dolgozni, mert megszilárdul újra!!! A tölteléket rákenjük és szorosan feltekerjük, mint pl. a bejglit. Ezután 2-3 centi vastagra szeljük, a szokásos módon panírozzuk és bő olajban kisütjük.
A töltelékre rengeteg variáció van, amit csak a fantáziánk enged. Ha nincs időnk tölteléket készíteni, fektessünk sonka szeleteket a kinyújtott sajtra és így tekerjük fel, majd járjunk el a fent említett módon.
"A nők addig nem lesznek egyenlőek a férfiakkal, amíg nem tudnak az utcán végigsétálni kopaszon azt gondolva, hogy csodálatosak, és mindenki kívánja őket."
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése