Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 30 dkg parasztkolbász, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 25 dkg zöldborsó(mirelit), 25 dkg zöldbab(mirelit), 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1/2 mokkáskanál őrölt kömény, 1 kiskanál pirosarany, só, 1-2 babérlevél, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 kiskanál liszt, 1/2 citrom leve, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál tárkony.
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk. A kolbász bőrét lehúzzuk és felkarikázzuk. A hagymára dobjuk és 1-2 percig pirítjuk. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük. Hozzáadjuk a zöldbabot és a zöldborsót és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Nagy lángon főzzük. Zúzott fokhagymával, köménnyel, pirosarannyal, babérlevéllel ízesítjük majd megsózzuk. Puhára főzzük. A tejfölt a tejszínnel, a liszttel, a citromlével, a mustárral simára keverjük és besűrítjük vele a levest. Végül tárkonnyal ízesítjük.
Unicumos pulyka:
1. Vegyünk egy pulykát.
2. 1 pohár Unicum
3. Tegyük a pulykát a sütőbe!
4. Még két Unicum
5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre!
6. 3 unicum további
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovum 4 univab
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unibumot a másik palackot még
11. Dugjuk a pulykákat a homérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük a zunicunot még egy óráig
13+1. "Gyöngyvirágos kék iboly-a-a-a-"
14. Pulykáljuk meg a puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unimukiból!
16. "sej, de Édesanyám sírhalmomra-a-a-a"
17. "Kiskút, kerekeskút..."
18. Szeletum a pulyak darabbal többe!
19. Pusztuljunk tasztatum
20. Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. "Nyílara uccasik a krocsmrasumitty..."
22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket!
23. Leterít az unipulyak és fogyjunk el!Jó étvágyat mindenkinek!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése