Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj, 4 zsemle, 1 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tejszín, étkezési keményítő, szerecsendió, só, bors.
Elkészítés:
A májat megmossuk, szárazra töröljük majd vékony csíkokra metéljük. A zsemléket lapjában vékony szeletekre vágjuk. A felhevített olajon a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. majd a májcsíkokat hozzáadva, erős tűzön megpirítjuk. Fűszerezzük borssal, szerecsendióval és meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel. Felöntjük a tejszínnel és keményítővel nem túl sűrűre összefogjuk. Egy tűzállótálat kivajazunk. Az aljára fektetjük a zsemleszeletek felét, majd ráöntjük egyenletesen a májas ragut. Befedjük a maradék zsemleszeletekkel. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal és kevés sóval és ráöntjük a rakottas tetejére. A tálat alufóliával befedjük és sütőben 20 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát és pirosra sütjük.
"Egy ember betelefonál a rendőrségre:
- Halló, rendőrség? Tegnap este eltűnt az anyósom. Kérem, hogy sűrgősen intézkedjenek!
- Igen, uram, mindent megteszünk! -válaszol készségesen az ügyeletes tiszt.Másnap reggel megint csöng a telefon a rendőrségen :
- Halló rendőrség? Tegnap este bejelentettem, hogy eltűnt az anyósom. Nos, ha azóta tettek valamit, álljanak le. Ne keressék.
- De miért? Megkerült talán az idős hölgy?
- Nem. Aludtam egyet a dologra."
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése