2008. április 27., vasárnap

Virslis muffin

Hozzávalók: (12 db)
25 dkg finom liszt, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál só, 1 tojás, 1 dl étolaj, 2 dl natúr joghurt vagy kefír, 4 db virsli, ízlés szerint mustár

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást, az olajat és a joghurtot hozzáadjuk, alaposan összedolgozzuk. A virslik mindegyikét három darabra vágjuk. A muffin formát vajjal kikenjük, ha szilikon sütőt használunk, ez szükségtelen. A muffin forma mélyedéseit félig megtöltjük tésztával. Ujjunkkal lyukat nyomunk a közepébe, amibe ízlés szerint mustárt teszünk és belenyomjuk a virsli darabot. Tetejére teszünk még tésztát, de így is csak háromnegyedig töltsük meg a forma mélyedéseit. Előmelegített sütőben, közepes lángon (170-190 fokon) 20 perc alatt megsütjük.
Forró kakaóval, teával és egy kis lilahagymával kitűnő vacsora hideg téli estéken.

Az egérlány viszi a barátját bemutatni a szüleinek. Az anyuka meglepődve mondja:
- Kislányom, de hát ez egy denevér!
Mire a lány:
- Esküszöm azt mondta, hogy pilóta!

Nincsenek megjegyzések: