Hozzávalók:
50 dkg finom liszt, 8 dkg kakaópor (keserű), csipet só, 4 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 2 csomag csokis tortadara, 1 üveg magozott meggybefőtt, 30 dkg mirelit erdei gyümölcs keverék, 2 tojás, 30 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 16 dkg Ráma margarin, 6 dl tej, a tepsi kikenéséhez Ráma margarin
Elkészítés:
A lisztet a kakaóporral, sóval, sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük egy nagy tálban. Hozzáadjuk a tortadarát és összeforgatjuk. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk. Először a puha margarint, majd a tejet adjuk hozzá és elkeverjük. Az egyveleget a tortadarás liszthez adjuk. Ismét összekeverjük. A meggyet a leve nélkül, valamint az erdei gyümölcskeveréket felengedés nélkül a masszához adjuk. Újabb keverés, de óvatosan.
Egy margarinnal kikent tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 20-25 percig sütjük. Ha kész kihűtjük, felkockázzuk és tejszínhabbal kínáljuk.
A termodinamika elvén működő fogyókúrás módszer, avagy fogyás hideg sörrel
Mindenki számára ismeretes, amit már az iskolában is tanultunk, hogy 1 g víz (folyadék) felmelegítése 14,5 fokról 15,5 fokra 1 kalóriát emészt fel. Tehát egy pohár (2,5 dl) 5 fokos víz felmelegítése testhőmérsékletünkre 250 x (37-5) = 8000 kalória. Hát ezt az energiamennyiséget kell testünknek felvennie ahhoz, hogy a testhőmérséklet állandó maradjon. Ehhez a legkézenfekvőbb rendelkezésre álló energiaforrás a test zsírfeleslege. A termodinamika nem hazudik. Amennyiben megiszunk egy korsó 5 fokos sört, 16000 kalóriát égetünk el. Természetesen nem szabad senkit becsapni, így le kell vonni az 500 ml sör kalóriatartalmát, azaz a kb. 1000 kalóriát. Gyors számolás: 15000-1000= 14000 kalóriára van szükség a felmelegítéshez. Természetesen ez a veszteség annál nagyobb, minél hidegebb a sör és minél nagyobb a felmelegítendő sörmennyiség. A kalóriaégetés, kalória felhasználás ezen módja sokkal hatásosabb, mint a testmozgás módszerével végzett kalória felhasználás. A fogyás így abszolút gyors és szinte automatikus. Egyszerűen nagy mennyiségű sört kell magunkba önteni, a többit már elvégzi a termodinamika. Egyetlen hátránya van a dolognak: ha például egy nagy tányér forró pacalt, babgulyást, vagy halászlét eszik az ember, akkor a hőenergiával felesleges kalóriákat viszünk be a testbe. A figyelmes olvasó máris megtalálta a megoldást: A forró ételeket elegendő mennyiségű hideg sörrel kell kiegyenlíteni!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése