Hozzávalók:
3 db nagyobb padlizsán, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, 3-4 evőkanál majonéz
Elkészítés:
A padlizsánokat -egészben- a sütőben addig sütjük, még meg nem puhul (a bőre összeráncosodik).
Ha kissé kihűlt, héjától megtisztítjuk (kézzel is le lehet pucolni) és fa-alkalmatossággal egy edényben összenyomkodjuk. A levet, amit eresztett öntsük le róla. A vöröshagymát megtisztítjuk és a padlizsánhoz reszeljük. Fokhagymanyomón áttörjük a fokhagymagerezdeket és azt is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval (vagy vegetával) és borssal (ebből a durvára őrölt tricolor borsot ajánlom). Ezután botmixerrel kissé összeturmixoljuk. Ezután adjuk hozzá a majonézt és fakanállal összekeverjük. (Ha fakanalat használunk, nem barnul be a krémünk.) Hűtőben pár órán át érleljük. Pirítóssal, friss paradicsommal isteni eledel!
Egy házaspár 10 üvöltő gyerekkel áll a repülőtéri vámvizsgálat előtt. A vámtiszt megkérdi a családfőt:
- Van önöknél lőfegyver, szúró- vágó eszköz vagy kábítószer?
A családfő kicsit idegesen:
- Higgye el, uram, ha lenne, már rég használtam volna!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése