2008. március 16., vasárnap

Mennyei rakott csirkemell

Hozzávalók:
80 dkg csirke mellfilé, 50 dkg túró, 3 fej lilahagyma, 1 csokor zsenge póréhagyma, 3 dl tejföl, 20 dkg sonka, 15 dkg reszelt trappista sajt, fokhagymakrém, vegeta, bazsalikom, húsleves kocka, só, bors, olaj

Elkészítés:
A csirke mellfilét kis kockára vágjuk. Fokhagymakrémben és vegetában átforgatjuk. Olajon piros kérget sütünk rá, majd felöntjük 2-3 dl kockából készült húslével és puhára pároljuk. Közben elkészítjük a túrós masszát. A túrót áttörjük majd elkeverjük a tejföllel, bazsalikommal, sóval, borssal valamint az apró kockára vágott lilahagymával, az apró kockára vágott sonkával és a vékony karikára vágott póréhagymával. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük. Törekedjünk arra, hogy minél kevesebb zsiradék maradjon alatta. Ha kész, egy tepsibe öntjük egyenletesen és elosztjuk rajta a túrós tölteléket. Meghintjük reszelt sajttal és fólia alatt 20-25 percig sütjük. Ezután a fóliát levéve kicsit megpirítjuk. Burgonyapürével tálaljuk. Ha fokozni szeretnénk szeretteink elégedettségét, a pürét vajjal és tejszínnel kavarjuk habosra, felejtsük el a tejet és a tejfölt.

"Kedves Mikulás! Tavaly egy csomó ajándékot nem kaptam meg azok közül, amit kértem. Azért mert nincs konkurenciája még nem kellene elkényelmesednie! Üdvözlettel: Pistike, egy ügyfele"

Nincsenek megjegyzések: