2008. január 29., kedd

Sertésmáj tiroli módra

Hozzávalók:
50 dkg sertés máj, olaj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg liszt, 4 dl. tejföl, kevés húslé (kockából), ecet, citromlé, 2 db csemege uborka, 10-12 szem capribogyó

Elkészítés:
A megtisztított májat 1 cm széles csíkokra vágjuk. Azok egyik oldalát lisztbe mártjuk és forró olajban megsütjük. Félretesszük. A kiskockára vágott szalonnát megpirítjuk a finomra vágott hagymával. Rászórjuk a lisztet és felöntjük a húslével. Finomra vágott csemege uborkával, ecettel, sóval, citromlével, capribogyóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és felfőzzük. Tálalás előtt a kisült májat ebben a mártásban 5-10 percig pároljuk.

Értelmező szótár

ALIAS = Idegen néven élő gazember.

BALALAJKA = Muzikális hajlamú, balkezes orosz űrkutya.

CINGÁR = Rendkívül sovány repülőgépek garázsa

DAKOTA = Indián zenei előírás. Jelentése: kottából.

EBURAFAKÓ = Lámpatisztítók közismert kifakadása.

FELTÉTLEN = Hús nélküli főzelék.

GRIMBUSZ = Meseautó.

HASONLÓ = Lábatlan, pihenő ló.

HIRTELEN = Ügyetlen újságíró.

IGÉZ = Elbűvölően ragoz.

KANCSAL = Olyan férfi, aki a feleségére néz, de a szeretőjét látja.

LOJÁLIS = Lajos-napi vigalom

MEDITÁL = Orvosi edény.

NAVAJO = Indián népbetegség.

ORDIBÁL = Táncmulatság becézett farkasoknak.
STATISZTIKA = Nőnemű KSH-alkalmazott.

TRAUBI = Szénsavas uborka.

UJJPERC = Az ujjunk egyik végétől a másikig eltelt idő.

VEGETÁL = Ételízesítőt használ.

Nincsenek megjegyzések: