50 dkg sertés máj, olaj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg liszt, 4 dl. tejföl, kevés húslé (kockából), ecet, citromlé, 2 db csemege uborka, 10-12 szem capribogyó
Elkészítés:
A megtisztított májat 1 cm széles csíkokra vágjuk. Azok egyik oldalát lisztbe mártjuk és forró olajban megsütjük. Félretesszük. A kiskockára vágott szalonnát megpirítjuk a finomra vágott hagymával. Rászórjuk a lisztet és felöntjük a húslével. Finomra vágott csemege uborkával, ecettel, sóval, citromlével, capribogyóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és felfőzzük. Tálalás előtt a kisült májat ebben a mártásban 5-10 percig pároljuk.
Értelmező szótár
ALIAS = Idegen néven élő gazember.
BALALAJKA = Muzikális hajlamú, balkezes orosz űrkutya.
CINGÁR = Rendkívül sovány repülőgépek garázsa
DAKOTA = Indián zenei előírás. Jelentése: kottából.
EBURAFAKÓ = Lámpatisztítók közismert kifakadása.
FELTÉTLEN = Hús nélküli főzelék.
GRIMBUSZ = Meseautó.
HASONLÓ = Lábatlan, pihenő ló.
HIRTELEN = Ügyetlen újságíró.
IGÉZ = Elbűvölően ragoz.
KANCSAL = Olyan férfi, aki a feleségére néz, de a szeretőjét látja.
LOJÁLIS = Lajos-napi vigalom
MEDITÁL = Orvosi edény.
NAVAJO = Indián népbetegség.
ORDIBÁL = Táncmulatság becézett farkasoknak.
STATISZTIKA = Nőnemű KSH-alkalmazott.
TRAUBI = Szénsavas uborka.
UJJPERC = Az ujjunk egyik végétől a másikig eltelt idő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése